YENİDEN: Mayıs ve Haziran Aylarında Neler Oldu?

HATAY

Yeniden Projesi kapsamında temel eğitimlerini gerçekleştiren Hatay Uygulayıcı topluluğu, Mayıs ayında birinci ve ikinci “Sanat Yoluyla Psikososyal Destek Uygulayıcı Eğitimleri”ni tamamladı.

İlk uygulayıcı eğitimi olan, "Çocuklarla Fotoğraf Atölyesi Yürütmek", Uygulayıcı Topluluğu ile birlikte 11-12 Mayıs 2024 tarihlerinde Hatay yerel ortağı Deprem Dayanışması Derneği'nin Defne’deki merkezinde gerçekleşti. Serra Akcan ve Sedef Özge’nin kolaylaştırıcılığında tamamlanan iki günlük eğitimin ardından, pilot uygulamalar üç gün boyunca Hatay'ın Serinyol, Karaçay ve Yeniçağ bölgelerinde gerçekleşti.
Uygulayıcı topluluğunun, yaklaşık üç hafta boyunca çocuklarla bir araya geldikleri etkinliklerde ise topluluk üyeleri Serinyol, Defne, Karaçay ve Yeniçağ’da toplam 18 etkinlik yürüttü. Topluluk üyeleri bu etkinliklerde çeşitli yaş gruplarından olmak üzere toplam 170 çocuk ve gençle çalışma imkanı buldu.
İkinci uygulayıcı eğitimi 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde, "Çocuklarla Kukla Yapmak - Uygulayıcı Eğitimi" Hatay yerel ortağı Deprem Dayanışması Derneği’nin Defne’deki merkezinde gerçekleşti. Mordem Sanat’tan Barış Işık, Savaş Işık ve Sumru Yılmaz'ın kolaylaştırıcılığında tamamlanan iki günlük eğitimin ardından üç gün boyunca Hatay'ın, Serinyol ve Karaçay bölgelerinde pilot uygulamalar gerçekleşti. 
Uygulayıcı topluluğunun, yaklaşık üç hafta boyunca çocuklarla bir araya geldikleri etkinliklerde ise topluluk üyeleri Serinyol, Defne, Karaçay ve Yeniçağ’da 20 etkinlik yürüttü.

Topluluk üyeleri bu etkinliklerde çeşitli yaş gruplarından olmak üzere toplam 250 çocuk ve gençle çalışma imkanı buldu.
Hatay Uygulayıcı Topluluğu birinci dönemin üçüncü ve son uygulayıcı eğitiminde, 18-22 Temmuz 2024 tarihleri arasında “Ekoloji ve Sanat” temasında bir araya gelecek.

Gelişmelerden haberdar olmak için @anadolukulturorg Instagram sayfasını takip edebilirsiniz.
MERSİN

Yeniden Projesi kapsamında temel eğitimlerini gerçekleştiren Mersin Uygulayıcı topluluğu, Mayıs ayında birinci ve ikinci “Sanat Yoluyla Psikososyal Destek Uygulayıcı Eğitimleri”ni tamamladı.

İlk uygulayıcı eğitimi olan, "Dans, Hareket ve Kültürel Miras" Uygulayıcı Topluluğu ile birlikte 4-5 Mayıs 2024 tarihlerinde Mersin yerel ortağı Maya Derneği’nin yürütücülüğünde Kültürhane Aratos’da gerçekleştirildi. BoMoVu’dan Nil Delahaye ve Emîra Akıl’ın kolaylaştırıcılığında tamamlanan iki günlük eğitimin ardından, pilot uygulamalar üç gün boyunca Mersin'in Karaduvar Mahallesi’nde gerçekleşti.

Uygulayıcı topluluğunun, yaklaşık üç hafta boyunca çocuklarla bir araya geldikleri etkinliklerde ise topluluk üyeleri Karaduvar Mahalle Evi’nde ve Serinyol Zeytun Çocuk ve Yaşam Alanı’nda  toplam 16 etkinlik yürüttü. Topluluk üyeleri bu etkinliklerde çeşitli yaş gruplarından olmak üzere toplam 220 çocuk ve gençle çalışma imkanı buldu.
İkinci uygulayıcı eğitimi olan "Çocuklarla Fotoğraf Atölyesi Yürütmek", Uygulayıcı Topluluğu ile birlikte 1-2 Haziran 2024 tarihlerinde Mersin yerel ortağı Maya Derneği’nin yürütücülüğünde Kültürhane Aratos’da gerçekleştirildi. Serra Akcan ve Sedef Özge’nin kolaylaştırıcılığında tamamlanan iki günlük eğitimin ardından, pilot uygulamalar üç gün boyunca Mersin’in Karaduvar Mahalle Evi ve Karacailyas Mahallesinde gerçekleşti.
Uygulayıcı topluluğunun, yaklaşık üç hafta boyunca çocuklarla bir araya geldikleri etkinliklerde ise topluluk üyeleri Karaduvar Mahalle Evi, Kültürhane Aratos, Serinyol Zeytun Çocuk ve Yaşam Alanı ve Mersin Belediyesi Sanat ve Etkinlik Merkezi’nde toplam 20 etkinlik yürüttü. Topluluk üyeleri bu etkinliklerde çeşitli yaş gruplarından olmak üzere toplam 250 çocuk ve gençle çalışma imkanı buldu.
Mersin Uygulayıcı Topluluğu, birinci dönemin üçüncü ve son uygulayıcı eğitiminde, 18-22 Temmuz 2024 tarihleri arasında Hatay Uygulayıcı Topluluğu ile “Ekoloji ve Sanat” temasında Hatay’da buluşacak.

Gelişmelerden haberdar olmak için @anadolukulturorg Instagram sayfasını takip edebilirsiniz.
GAZİANTEP

Yeniden Projesi Birinci döneminde, Gaziantep yerel ortağı Kırkayak Kültür ile birlikte “hak temelli yaklaşım”, “çocuk güvenliği” ve “sanat yoluyla psikososyal destek” alanlarında bilgi ve becerileri güçlendiren, bu sayede çocuk ve gençlerin sanat odaklı etkinliklere yerelden ve düzenli olarak ulaşabilmesini hedefleyen çalışmalarına uygulayıcı topluluğu ile başladı.

Programın ilk adımı olarak, 18-21 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşen dört günlük Temel Eğitim Programına katılım gösteren ve 27 katılımcıdan oluşan Gaziantep Uygulayıcı Topluluğu, “Hak Temelli Yaklaşım”, “Çocuk Hakları”, “Çocuk Güvenliği”, konularının yanı sıra “Sanat Yoluyla Psikososyal Destek” başlıklarındaki eğitimlerini tamamlayarak yetkinlik sertifikalarını aldı.

Topluluk üyelerinin farklı sanat disiplinlerinde çocuklarla atölyeler yürütmeye dair teorik ve pratik eğitimler almasını ve bu atölyeleri yürütebilecek yetkinliğe gelmesini hedefleyen “Sanat Yoluyla Psikososyal Destek Uygulayıcı Eğitimleri”nin birincisi, 18-22 Mayıs 2024 tarihlerinde “Dans, Hareket ve Kültürel Miras” temasında gerçekleşti. Gaziantep uygulayıcı topluluğu üyeleri, aldıkları ikişer günlük eğitimin ardından, sanatçı ve uzmanlar eşliğinde pilot uygulamalar için çocuklarla bir araya geldi; takip eden haftalarda ise, farklı etkinlik mekanlarında çocuk ve gençlerle düzenli atölyeler gerçekleştirdi. “Dans, Hareket ve Kültürel Miras” kapsamında gerçekleştirilen ilk atölyelerde eğitimini tamamlayan topluluk üyeleri çocuklarla 18 etkinlik yürüttü ve çeşitli yaş gruplarından olmak üzere toplam 130 çocukla birlikte çalışma imkanı buldu.
“Sanat Yoluyla Psikososyal Destek Uygulayıcı Eğitimleri”nin ikincisi ise 29 Haziran – 3 Temmuz 2024 tarihlerinde “Çocuklarla Kukla Yapmak ve Canlandırmak” programı ile gerçekleşti. Eğitime katılan Uygulayıcı Topluluğu üyeleri çocuklarla yapılacak uygulamalarına Temmuz ayı boyunca devam edecek.

Gelişmelerden haberdar olmak için @anadolukulturorg Instagram sayfasını takip edebilirsiniz.